EF Language School

Back to Education
EF Language School
client
EF Language School
status
Complete
location
Cambridge
budget
£4m
size
1,500 m2

The large early 20th Century villa on the site was previously occupied by our client and was unsuitable as a language school. The extension, to the south of the villa, provides 13 new classrooms arranged around a roof lit central atrium. A further 7 classrooms are provided in the villa – at first floor and within a new roof extension. Rooms are predominantly naturally ventilated and an extensive array of solar panels provides on-site energy generation.

EF Language School was awarded two RIBA Regional Awards plus the Cambridge Design + Construction Award in the Conservation, Alteration or Extension of an Existing Building Category.

“A carefully considered scheme that had tremendous thought and consideration to the existing structure and how a new modern piece of architecture can influence the way in which an older building would adapt to fit its new requirements.”

The RIBA Judges 

Award List
2015
RIBA East Regional Award
2015
Cambridge Design + Construction Award