Project Spires

Back to Commercial
Project Spires
client
Mission Street and BGO
status
Stage 4 Design
location
Oxford
budget
£15m

Owers Warwick Architects has worked closely with Mission Street, Buro Four, Elliot Wood, Hilson Moran, Abakus, Equation and Barton Wilmore to transform this uninspiring and redundant retail shed into exciting new space for a laboratory and offices to support the life science market in Oxford.

We will reuse and extend  the existing structure, upgrade the building fabric, improve the landscaping and install a cycle centre to create a more sustainable building for market leading Science companies.

A newly landscaped car park with a cycle and pedestrian route and generous soft landscaping scheme creates a revitalised approach to what was an uninspiring experience. At the rear of the building, what was once a large concrete car park and turning space for lorries is now a gently landscaped space that opens out onto parkland beyond and doubles as an area for flood risk mitigation.

A service bay for deliveries and laboratory support is located at the rear of the building.

Front Elevation