Grantchester Meadows House

Back to Housing
Grantchester Meadows House
client
Private
status
Complete
location
Cambridge

This new family home on the edge of Grantchester Meadows in West Cambridge, overlooks Skater’s Meadow. Our clients’ brief highlighted four points of particular importance: family, creativity, minimalism and modesty.

 

 

 

Their principal aim was to achieve a well-designed and sustainable new home that integrates elegantly with the surrounding context and provides modern, well-lit interior spaces. They chose us to design the house based on our strong track record in the design of good quality, sustainable residential dwellings that are sympathetic to their surroundings.

The majority of the south-facing roof is covered in photo-voltaic cells linked to batteries in the loft space. The walls are heavily insulated and the window to wall ratio is optimised to achieve a well-balanced thermal environment throughout the year.